Takviye edici gıda sektörü, bu gelişmelere paralel olarak ülkemizde de her geçen gün gelişmektedir. Euromonitor’un yaptığı araştırmaya göre, 2011 yılında sektörün toplam satış rakamı 367 milyon TL iken, 2015 yılında önemli bir artış kaydederek 628 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2020 yılında ise bu rakamın 885 milyon TL’ye ulaşması beklenmektedir.
Takviye edici gıdalar; vitaminler, mineraller, proteinler, amino asitler, bitkiler, enzimler, lif ve yağ asidi gibi besin öğeleri kullanılarak çeşitli formlarda hazırlanmaktadır. Bu takviye edici gıdaların herhangi bir hastalığı tedavi etmek, önlemek gibi bir amacı yoktur. Genel olarak, takviye edici gıdalar; adından da anlaşılacağı üzere, doğal beslenmenin yerine geçmemekte ancak onun eksiklerini tamamlayıcı bir mahiyet taşımaktadır. İlaç yerine tavsiye edilemez ve satılamazlar. Takviye edici gıda ürünleri; tablet, kapsül, tek kullanımlık toz paket, içecek vb gibi diğer sıvı veya toz formlarda tüketiciye sunulmaktadır. 2 yaşın altındaki bebekler için takviye edici gıda üretilmemektedir.
Yorumlar
Yorum Gönder